Hogyan kezeljük a negatív érzéseinket?

Talán te is többször tapasztaltad már, milyen az, amikor nem tudsz mit kezdeni az érzéseiddel. Amikor félsz a negatív érzésektől, vagy annyira frusztráló, fájó, hogy nem akarod érezni azokat.

Lehet, hogy annyira túláradóak az érzéseid, hogy olykor szinte rád törnek, és nem tudod őket irányítani.

Lehet hogy pont az ellenkezője igaz rád, és megtanultad az érzelmeidet annyira elfojtani, hogy már nem is tudsz hozzájuk kapcsolódni, nem tudsz örömet, felszabadultságot érezni, vagy egy kiadósat sírni. Ez megnehezíti, hogy döntéseket hozz az életedben, hiszen csupán racionálisan nem feltétlenül tudsz jó döntést hozni, és fontos, hogy az érzelmi vezérlőrendszerünk hangjait meghalljuk, és le is tudjuk fordítani.

Előfordulhat, hogy elítéled magad a negatív érzéseid miatt. Jó szeretnél lenni, és gyerekkorodban megtanultad, hogy ha dühös, szomorú, stb. voltál rád szóltak miatta. Megtanultad, hogy vannak “helytelen érzések”, melyeket egészen egyszerűen nem helyes érezni, és valami gond van veled, hogyha te még is…

Az is lehet, hogy nem tudod felismerni és megfogalmazni, kifejezni az érzéseidet, mert félsz, hogy elítélnek miatta. Ezzel az önvédelemmel pedig távol tartod magad a valódi mélységű, intim kapcsolódásoktól.

Talán elcsépelt közhely, de mégis igaz: mindannyian boldogságra vágyunk.
Van azonban a boldogságkeresésnek egy csapdája. A világban a jó és a rossz, a jin és a jang egyaránt jelen van, és ez maga a TELJESSÉG. Nincs ez másképpen Benned sem.
A pozitív mellett mindnyájunknak van egy negatív oldala, vannak negatív tulajdonságaink, és vannak negatív érzéseink.
A probléma nem is feltétlenül ez, hanem az hogy mindezt megítéljük: ellenállásban vagyunk magunkkal olyankor, mikor rosszul vagyunk. Mintha ez nem lenne természetes. Nehezen tudjuk elfogadni, megérteni, feldolgozni.

Nem akarjuk látni, érezni azt, ami fáj. Jók akarunk lenni. És jól akarjuk magunkat érezni. Mindig.
De ez lehetetlen, mert nehézségek, félelmetes helyzetek, fájdalmak mindig lesznek az életben. És ez így van jól: ők a tanítóid. Meg kell tanulnunk ezt jól megélni, jól KEZELNI, eszközként használni. De hogyan?

Egyéni kezeléseimen és csoportos önismereti programjaimon (pl. Oh-kártyázás, intuitív festés) érzésekkel dolgozunk, így gyakorta megjelennek ilyen jellegű elakadások.
Közös munkánk során fontos kiindulópont azon szemléletem, (melyet mindig igyekszem átadni azoknak, akik megtisztelnek a bizalmukkal) hogy

MINDEN ÉRZÉSEDNEK HELYE VAN. ❤
Szabad őket érezni, és nem vagy rossz, ha bizonyos érzések megjelennek benned.
Ilyenkor szeretem vizualizációban színekként elképzeltetni az érzéseket az emberekkel. Kavarognak áradnak, és minél több a szín, annál szebbek és életteltelibbek vagyunk.
Tudatosítjuk, hogy AZ ÉRZÉSEK ESZKÖZÖK!

A cél, hogy átéljük őket, de azáltal hogy képessé válunk kívülről is megszemlélni, mi zajlik bennünk, már nem az érzések irányítanak bennünket, hanem képesek vagyunk MI döntéseket hozni, irányítani, egyre inkább a középpontunkban maradni. Ez gyakorlás, de elérhető!
Bármilyen szituációban is vagy az életedben, az érzelmeid mindig ott vannak veled, benned! Nem mindegy, milyen minőségben és milyen tudatossággal tudod látni, érezni, alakítani őket! EZEN múlik a kapcsolataid, és igazából az ÉLETED MINŐSÉGE. (És nem a pénzen.)
Közös munkánk során ezen az úton tudlak támogatni téged is.

 

 

Egyéni kezeléseimről itt az oldalon olvashatsz bővebben:
https://intuitivfestes.hu/egyeni-konzultacio/

Kövess Instagramon is! szucs.noemi_eletszinezok néven megtalálsz!