Amikor úgy érzed, hogy nincs megoldás a problémádra…

Előfordult már veled hogy azt érezted: Nincs megoldás a problémádra?
Akárhogy is próbáltad megoldani, gondolkodni rajta, tenni érte, nem ment.
De az is lehet hogy nem is próbáltad, mert eleve eldöntötted, hogy esélytelen.

Valóban az?
Hol a hiba a rendszerben?
Én a problémamegoldásban alapvetően két kevésbé hatékony hozzáállást látok:

1.  Az első, amit érdemes tudni, hogy egy problémát nem lehet ugyanazon a (tudat)szinten megoldani, ahol keletkezett.

Feljebb kell lépni.
Mi sokszor mégis “lentről” próbáljuk megoldani.
Elméből, hiány állapotból, szenvedés térből, akarásból és agyalással keressük a jó megoldást, ahelyett hogy megpróbálnánk kicsit eltávolodni a problémától érzelmileg, felülről, kívülről ránézni, más utakat keresni a berögzült mintáinkon kívül.
Azaz kilépni a komfortzónánkból, megengedni magunknak azt hogy MÁSKÉPP működjünk.
Számos módszer és önfejlesztő módszer is rendelkezésünkre áll már, ha hajlandóak vagyunk valóban lépéseket tenni a változás irányába. Nagyon eredményesek a csoportos foglalkozások (bodywork, táncmeditáció, családállítás stb.) és az egyéni kezelések is!

2. A másik nem túl hatékony hozzáállás, amikor úgy próbálsz meg megoldani egy élethelyzetet, hogy a külvilágot szeretnéd megváltoztatni.

A környezetedet, a másik embert, a családtagjaidat, a párodat stb.
Azaz kívül keresed a megoldás lehetőségét, azt gondolva, hogy ha ő megváltozik, neked jobb lesz. Ez talán a leggyakoribb csapda, amelybe mindannyian bele sétálunk időnként. Természetesen gyakran nem sikerül a másik személyiségének megváltoztatására tett kísérlet. Ilyen módon kevés behatásod van más emberek szándékára, viselkedésére, személyiségére, a tiédre viszont annál inkább!

Mi az ami jobban beválik?

Az, ha először befelé figyelsz, és ott keresed a megoldást.
A világnak van egy tükör természete, így ha valami szembe jön, ami nem ízlik, meg kell nézni, mi van belül, ami ezt létre hozza? Hogyan tudnál máshogy tekinteni a helyzetre? Min kell
NEKED
BELÜL
VÁLTOZTATNOD?
Lehet hogy egyszerűen csak nem jó szempontból látod és érzékeled a helyzetet.

Ebben segít az intuitív tér.
Az elcsendesülés, meditáció, gyakorlás. A saját megoldásainkat azonban így is nehéz meglátnunk, hiszen érzelmileg érintettek vagyunk. Ezért egy külső segítség nagyon hasznos tud lenni!
Én az egyéni kezeléseim során az intuíciómat használom, hogy tisztán jussak információhoz az élethelyzeteddel kapcsolatosan. Segítek, hogy tágabb rálátást kapj, és másképp nézz az adott élethelyzetedre, mint eddig. Hogy ne a problématudatot erősítsük, hanem a megoldást, feloldást és a téged segítő erőforrásokat aktivizáljuk! Nézzük meg, mi az, amiben Te jó vagy, és amit már most megtehetsz magadért!
Mindig van megoldás! 

Egyéni kezeléseimről itt az oldalon olvashatsz bővebben:
https://intuitivfestes.hu/egyeni-konzultacio/

Kövess Instagramon is! szucs.noemi_eletszinezok néven megtalálsz!